겨울방학 영어캠프 신청

전화영어수업 커리큘럼 안내(1기)
작성자 김재원 등록일 20.03.24 조회수 333

원어민과 함께 하는 전화영어수업 내용에 대해 안내드립니다.

-총 8차시, 8개의 주제로 수업이 진행되므로 수업 전 미리 주제를 확인하여 어떤 대화를 주고 받을지 생각해보면 좋겠습니다.

(예시 질문 example question을 참고하세요. 질문은 예시이며, 학생 수준 및 대답에 따라 난이도가 조정됩니다.)

-스토리텔링(Storytelling) 수업을 하는 2, 4, 6차시의 경우 컴퓨터나 휴대폰으로 동화 파일을 미리 열어둔 상태에서 수업에 활용하면 좋습니다.

-첫 번째 첨부파일 2쪽에 전화영어 시 활용할 수 있는 표현이 있으니 수업 전 참고해주세요.

-틀려도 괜찮아요. 알고 있는 단어를 충분히 활용해보세요. 도전하는 여러분을 선생님은 언제나 응원합니다!

Telephone english lesson plan

Nammok elementary school

Date

Time

Example questions

(Wed)

Self-introduction (자기소개)

a. Tell me about your family. How many members of your family? What are their names and ages?

b. What do you like to do? What are your hobbies?

c. What are some of your favorite things?

(Thu)

Storytelling-
“Town Mouse and
Country Mouse”
(“시골 쥐와 도시 쥐이야기)

a. Who was in the story?

b. What happened in the story?

c. Would you rather be the country mouse or the town mouse? Why?

(Fri)

Future goals (앞으로의 목표)

a. What will you do for the rest of break?

b. What activities do you want to try? New hobbies?

c. Do you have goals for the new school year?
Which class are you interested in?

(Mon)

Storytelling-
“Jack and the Beanstalk”

(“잭과 콩나무이야기)

a. Who was in the story?

c. What does Jack think about the giant?
Is Jack the good guy in the story?

(Tue)

Favorite book or movie
(좋아하는 책이나 영화)

a. Tell me about your favorite book and/or movie.

b. Who was in the story?

c. What is the story about? Why do you like it?

4.1

(Wed)

Storytelling-“Pinocchio”

(“피노키오이야기)

a. Who was in the story?

c. What was Pinocchio afraid of? Was Pinocchio happy? Why or why not?

4.2

(Thu)

Animals and pets ((반려)동물)

a. Do you have any pets? If so, what kind of animal are they? Name?

b. What is your favorite animal?
Tell me about: what they look like, what they eat, where they live, and why you like it”

4.3

(Fri)

Friends (친구)

a. Tell me about your best friend.

b. What are their names and age? Where do they live?

c. What are their favorite things? What are they like? (funny/kind/smart/)

이전글 원어민과 함께 하는 전화영어수업 신청(2기) (14)
다음글 원어민과 함께 하는 전화영어수업 안내(1기) (13)